Препоръки за употреба на удълженията на коса

- мийте косата 2-3 пъти седмично.
- при миене не оплитайте косата, мийте в посока от горе на долу (от корена към върха на косъма).
- изполозвайте подхранваща маска и балсам за коса при всяко измиване.
- не изтисквайте косата докато е мокра, защото така най-лесно се накъсва косъма. Използвайте кърпа за подсушаване на косата.
- преди изсушаване поставете кристали за коса или друг продукт предпазващ от изгаряне.
- преди къдрене и изправяне с преса поставете кристали за коса.
- никога не използвайте преса на мокра или влажна коса
- ако спите с косата, преди лягане я сплетете на плитка или вържете на опашка. Така ще я предпазите от заплитане докато спите.
- разресвайте косата 2-3 пъти дневно. Препоръчва се специална четка за удължена коса.

Има няколко метода, чрез които можете да удължите косата си. Всеки един от тях има предимства и недостатъци. Много важно е клиентът да е решил по какъв начин иска да постави косата преди да я закупи.Метод чрез зашиване/пришиване

 При този метод тресата коса се зашива за косата на клиента с конци. Този метод е един от първите и един от най-често прилаганите. Недостатъците му са, че косата може да бъде поставена само от фризъор и на около 3 месеца трябва да се прави повдигане на тресите. Предимството е, че косата стои много естествено и е здраво закрепена за косата на клиента. Методът не се препоръчва на клиенти, които имат слави и тънки коси.

 Метод чрез капси


При този метод удължената коса се прикрепя за косата на клиента посредством капси. Удълженията могат да бъдат както треси, така и кичури. Удължаването на коса с капси може да се направи само от фризъор. При метода удължаването е постоянно, косата не се маха и слага всеки ден. На около 2-3 месеца е необходима поддръжка, за да може капсите да се качат на горе (поддръжката зависи от растежа на вашата коса). Този метод се препоръчва за хора с къдрава и много гъста коса. При хора с редки коси има опасност капсите да се виждат.Метод чрез лепене на отделни кичури


При този метод кичури коса се залепват за косата на клиента с различни лепила (кератин, силикон и тн.) Този метод е един от най-вредните са косата както за вашата, така и за допълнителната. Прината е, че много малко фризъори извършват процедурата безопасно и това, че много от лепилата са некачествени. Безспорно предимство на този метод (ако бъде направен както трябва) е, че косата изглежда най-естествено. Кичурите се разделят по цялата глава и така може да се наблегне на определени участъци, за да се постигне конкретен ефект желан от клиента.Поддръжка се прави на 2-3 месеца, в зависимост колко бързо расте косата на клиента. За цялата глава са необходими около 100-120 бр. кичури.


Метод с клипс щипки

 Този метод е един от най-често предпочитаните. Тресите коса се защипват за косата на клиента посредством малки клипс щипки. Предимство на метода е, че всеки може сам да маха и слага тресите, освен това не е нужно да се прави поддръжка, което спестява доста пари. Недостатък е, че тресите не са така здраво закрепени, както при останалите методи. За да не се смъкват тресите, там където се защипва клипса, трябва леко да се тупира с гребен косата на клиента. Методът с клипс щипки е най-безопасен за косата на клиента, защото тресите се свалят всеки ден и не натоварват постоянно косата на клиента. Освен това удължената коса се поддържа много по-лесно. Методът с клипс щипки е подходящ за хора, които искат да слагат тресите само за специални случаи - приеми фотосесии и т.н. Методът се препоръчва за клиенти със слаби коси и тънък косъм, които също искат да имат красива и дълга коса.